nu är det väl revolution på gång... nääe.

fan vad man mår bra efter fem kilometer, nåra glas vin, god mat och ett härligt snack i soffan med min homie. skönt att kalibrera, snacka igenom grundvärderingar, nuet, framtiden och inse att man står på samma sida.

jag har klippt mig idag också. och slingat. jag e nöjd men har inte lyckats ta nån acceptabel bild att lägga ut. verkligheten överträffar liksom ;)

imon blir det grill och
the ark. härligt.

godnatt/ 

 
 ani difranco - you had time

sommarjobb

okej, såhär är läget:
det var helt enkelt inte så kört som jag trodde. o de är ju så söta västgötarna... "här på landet e det mysigt på somrarna vet du, skogen och sjöarna..."

jag vill verkligen leka journalist i sommar. det e ju så kul. kommer att sakna det annars...

annars, valborg? ångest. vill ha jättekul, eller så skiter jag i det. vet inte vilket det blir. annars hade det ju inte inneburit ångest.

idag hade jag lars winnerbäck-premiär på ipoden för i (v)år. blir alltid så melankolisk och fundersam när jag lyssnar på honom. lite känslan av att jag ska minsann visa dem och shit, vad håller jag på med egentligen och jag borde kanske egentligen vara någon helt annanstans i världen/livet. det är konstigt med den där "rock/pop/indie-imagen" att man liksom vill vara lite deppig ibland, och känna att det inte finns någon i hela världen som förstår mig...

jättesvårt att välja en favorit, men här är en:



varning för ras.../

dum

jag är arg på mig själv. nu sitter halva klassen inne med sommarvikariat på en tidning någonstans i sverige. och jag som inte ens trodde det var lönt att söka. gjorde ett halvhjärtat försök med att sikta på storpojkarna, gp, gt, aftonbladet, men där gick tydligen gränsen.

inte fan vill jag jobba för nåt surt försäkringsbolag eller nån himla sport- eller kaffebutik medan alla andra får ovärderlig arbetslivserfarenhet som journalister. inte så att jag inte unnar mina kära klasskompisar de jobb de har fått, de förtjänar dem verkligen, men nu känner jag mig dum dum dum...

DÄRFÖR, tänker jag banne mig göra en ordentlig insats imorgon. Ringa runt till alla redaktioner inom pendlingsavstånd och fråga om de åtminstone har nån lucka till mig.

Det här var ett wake-up call jag verkligen behövde.

Att jag ena natten drömde att jag fick sommarvik på
GP och andra natten att jag inte fick jobb på Stadium måste ju betyda någonting.

Tidningsjobb NU... snälla....

I conquered femman!

Stolt. Idag sprang vi femman i Skatås. Hela femman. Femman som i fem kilometer. Inte långt tycker många. Mycket långt tycker jag! Var ska det här sluta... =)

"i dont know why but i just started somewhere, so it started, there..."


this is why i love kristina III


this is why i love kristina II


this is why i love kristina...

this is why i love kristina..

sanslöst

följande går att läsa i dagens GP (pappersversionen):

"Larry Pratt, chef för Gun Owners of America, anser att massakern i Blacksburg snarare bör leda till att vapenlagarna blir ännu mer liberala, så att studenter och lärare exempelvis får rätt att bära vapen på universitetsområden.
- Alla de skolskjutningar som har avbrutits under de senaste tio åren har gjort det tack vare att någon laglydig medborgare - ett potentiellt offer - har varit beväpnad. Den senaste skolskjutningen på Virginia Tech kräver ett omedelbart stopp för lagen om vapenfria zoner som placerar landets skolor i händerna på galningar, sade Pratt enligt Reuters."

I am speechless...


come with me to italy!


omotiverad

jag vill:
  • titta på grey's anatomy
  • läsa stieg larsson boken (ja, jag har äntligen börjat nu)
  • hänga i soffan alt. solen
  • lyssna på cool musik
  • kolla in häftiga videosar på youtube
  • surfa efter bra ny musik på lastfm
  • slappa
jag vill inte:
  • läsa artiklar om forskningsområden som rör vår "uppsats"
  • skriva om artiklar om forskningsområden som rör vår "uppsats"
  • göra något som har med skolan att göra alls
  • fixa nån nyttig mat
jag borde:
  • läsa artiklar om forskningsområden som rör vår "uppsats"
  • skriva om artiklar om forskningsområden som rör vår "uppsats"
  • göra något som har med skolan att göra alls
  • fixa nån nyttig mat
Dilemma.

bra låt - bra serie


Friday I'm in love

åh härliga fredag. Har varit duktig idag. Varit på jobbintervju, för ett sommarjobb på if. Ringt en jäkla massa samtal till tidningsredaktioner för att fråga om de har en jämställdhetsplan för det redaktionella innehållet. Ringt till GP och frågat om Emma, Kristina och jag får hänga på deras redaktion i två dagar. Och mailat lite folk. Nu kollar jag på Grey's och sen ska jag läsa på lite bakgrundsartiklar till vår "uppsats". Efter det ska jag åka iväg med Åke och hämta Mikkel på jobbet och så ska vi raka vägen upp till Skatås för att springa nåt varv. Sen e det vin och god mat som gäller skulle jag tippa.

Men nu så rekomenderar jag att volymen ställs på max, och så; dance away:


to all you 8-5:ers ;)


back in those shoes...

fotbollssäsongen är igång och så är även jag. Hade min första fotbolls"träning"  på år och dar idag. Fan vad kul det var, men kondisen är där den brukar vara, långt borta, men om möjligt sämre än nånsin. Snart blir det väl ändring på det med match en gång i veckan och eventuellt en träning på det. BK Hälten e på g. =)

För er som undrar vad det är frågan om så har klass 2b på journalistprogrammet startat ett korplag! =) Matcher spelas på Heden på tisdagar, kom och heja! Första matchen spelas dock på Ruddalen nu på tisdag, 18:45. Men då kommer tyvärr inte undertecknad att kunna delta eftersom hon är bortlovad till pengatjänande.

Annars var dagens höjdpunkt att Åke äntligen kommit hem. Vår kära, söta bil Åke. Vi tog en premiärtur till Ica Maxi för att handla. =) Det var kul! hehe...

Nu e det dags för sängen. Det är ju en dag imorgon också...

/

yeah yeah wow wow

notera det extremt lama liveframträdandet.

killen tar inte ett enda danssteg.


min stora last...

image11...just nu är Grey's anatomy. Jag har förstått det som att alla älskar grey's, men jag har förstått detta alldeles nyligen. Jag har alltså nu kommit fram till samma sak som alla andra, det är en underbar serie. Jag är nu inne på säsong två och väntar just nu spänt på att få ner avsnitt 13 som av någon anledning fattades bland de avsnitt jag redan hade. Och dr mcdreamy... jaa. Mikkel, som den generösa och fantastiske pojkvän han är, har "tillåtit" mig dregla över denne sexige man ;)

Annars så kan jag glatt meddela att som den äkta flicka jag är har jag nu tagit mitt ansvar och provat den nya glassen "girlie". Den smakade mycket som förväntat och jag är också väldigt fin i det glittersmink som medföljde i "glasspinnen".

En annan glad nyhet är att vi får bilen imorgon!!! Då ska vi ut och cruisa!! Yeah! Mitt namnförslag på bilen var Sofiasbil, som ett tema på mitt eget mellannamn Matsdotter. Mikkels förslag var att den skulle heta Mikkelsbil. Är det någon som har andra namnförslag mottages dessa tacksamt. (bild på bilen finner ni i tidigare inlägg) Upphovsman till vinnande bidrag får en gratis åktur i bilen. =)

// Over and out

att det ska vara så svårt ibland...

...att förstå varandra.


nytt inlägg

idag har jag jobbat igen. eller tränat. vilket som egentligen. svettigt. har vart på lagret och styrt upp. burit 30 kilos lådor uppför trappor och sånt. kul men fruktansvärt jobbigt, fysiskt.

till middag blev det sill och potatis. och till efterrätt det sista påskgodiset innan det nya livet börjar imorgon.

imorgon ska jag sova. till elva iaf. sen måste jag till skolan klockan 12, men det e lugnt. och så blir det en kort dag för kristina e kvar i norrland.

i veckan får vi bil... om allt går som vi vill. här e den:

image10

fast vår ska ha fem dörrar. =)


confessions of a.... fat ass ;)

ja nu e det dags. förseglar härmed löftet till mig själv. nu ska det bara göras. jag SKALL bli en joggare. jag älskar att springa. jag vet att jag gör det. innerst inne.

vi börjar med femman, och sen ökar vi. tre gånger i veckan. vem e på?

p.s. sushistället var stängt, antiklimax inträffade och pizzan skvalpar nu gott i magen. d.s.

uppdatering

jag jobbar häcken av mig nu i helgen. det e ganska kul, men tröttsamt och pengabringande! jag gör inte så mycket annat och tänker inte så mycket annat. så är det ibland. det e skönt.

imorgon e det fredag. typ. känns så för att jag då jobbar min fjärde dag i streck och dagen efter "bara" ska gå i skolan mellan tolv och ett. så nu vet ni.

det här var en uppdatering av min blogg.

nu ska jag och manden köpa sushi. //

fanfanfan

lyssnar på thåström och kände mig plötsligt manad att dela med mig. Fanfanfan, finns det en bättre depplåt? Tror det, men denna ligger högt på listan. Den där typen av låt som gör att man gärna vill vara deppig när man lyssnar på den, trots att man inte är det. Jag har bara så oerhört svårt att få ihop thåströms djupa, darrande smärta med regina lunds knäppa rymdvarelseambition. Kan dock inte låta bli att tänka på henne när jag tänker på honom... Tror jag skiter i att tänka på honom och lyssnar bara på låten istället.

Ett annat tips är Wilco - Jesus, etc

last.fm och bye bye ledighet hello 3000 spänn

ååh, jag e frälst. Jag har hittat last.fm. Säkert något ni alla andra kände till, what do i know, men jag e så lycklig. För er som är oinvigda så e det en community där man helt enkelt får hjälp att hitta ny musik. Skriv in ett band/artist du gillar och tjoff så har du sisådär tio nya favoritband att lägga på ipoden! Grymt! Jag som känner mig ganska ringrostig på att hitta ny musik sedan jag lämnade skunk bakom mig för ungefär fem år sedan. Nu ska det dock bli andra bullar.

E smått stressad över hur jag ska hinna med allt ikväll. Är lämnad ensam hemma och det gäller ju att passa på, att göra allt det där som e så mycket bättre att göra när man e själv. Som att blogga, kolla in last.fm, fixa in lite ny musik på ipoden, lyxa till det med mina nya treats från lush och kolla på grey's anatomy. Vi får se hur det går...

Var på stadium idag för intro/andra intervju. Det slutade med att jag ska jobba fre-lör-sön-mån, alltså hela påskledigheten. Hade kanske behövt den slapptiden, men jag behöver också den lön som en lördag och tre helgdagars arbete med handels avtal innebär. Ska dessutom på intervju på if på fredag, sommarjobb i deras kundtjänst. Det börjar rulla nu. Synd bara att ingen tidning vill ge mig ett jobb... Kanske måste promota mig lite bättre här på bloggen då? Känner att jag börjar förfalla. Vill skriva nåt kvalitativ snart... Inte uppsats. Äh, får väl göra den bra istället. Fan sof, skärp på! =)

Här kommer Imogen Heap, lyssna: