underbara älskade

Har precis kollat på Underbara Älskade. En riktigt kass film som använder billiga knep (grym sorg) för att gripa tag i mig. Visst blev jag rörd, men vem tusan blir inte det av en far och en son som sörjer sin döda mamma/fru och lillebror/son. Usch! Utspelar sig dock på en idylliskt vacker skärgårdsö vilket visserligen ger filmen en kvalitet i sig, men nää det räcker inte, det här är verkligen ett klockrent exempel på hur patetisk svensk film kan vara. Tyvärr.


Pop! Goes my heart!



Såg just filmen Music and lyrics. Hugh Grant i sitt esse. Haha! Titta och njut!

En av alla dem

image59

det har hänt en del sen sist... Sommaren har börjat och jag har blivit en av alla "dem"...

Jag har alltså börjat jobba, 8-5... Bekvämligheten med rutiner blandas med ångesten över tidiga morgnar. Det är dessutom massor att lära sig, men det e rätt kul.

Så har jag varit i underbara Skåne. Vi susade söderut genom täta skogar och öppna fält och jag och M diskuterade frihet och klaustrofobi medan ösregnet smattrade hårt mot rutan. Och det gjorde nästan ont i hjärtat för att det var så vackert. Sen så kom vi till Simrishamn där vi fick vin och danskt rågbröd med parmaskinka till nattamat. Nästa dag åkte vi till Ystad och firade midsommar med älskade C och F och det var så bra och så fint och så mysigt och jag blev jättefull. Och så dansade vi bugg på campingens dansgolv och M och C blev avslängda för att de dansade för fult. Och så önskade jag ganska så mycket att jag också ville bo i Malmö. Sen så blev det midsommardag och vi satt i solen och pratade och tog en liten promenad till havet och köpte en glass och bara var. Och så blev det dags att åka till Simrishamn igen och träffa mamma, pappa och morbror dansk med fru och jag förstod nästan ingenting men det gjorde inte så mycket för det är som det brukar vara. Och så fick vi ju bada i poolen förstås och äta jättegod mat och nästa dag fick vi hallonchokladmarmelad och wienerbröd till frukost. Så tog vi en tur till Ale stenar och både jag och M mådde nästan dåligt för att vi var alldeles för onödigt "kulturella" och kom överens om att vi aldrig ska tvinga iväg våra framtida barn på såna där utflykter som bara är för att... Men vi åt god fisk och satt på en bänk och snackade lite skit om mc-knuttarna som kändes helt malplacerade. Och så kom vi tillbaka och badade lite mer i poolen och fick jättegod middag igen och sen fick vi åka hemhem. Och det stack återigen lite i hjärtat för att jag inte får vara där mer, bland rapsfält och vallmo.

Och så kanske M ska åka till England ett år. Allt är fortfarande väldigt eventuellt men han får om han vill och jag tycker att han ska åka. Kanske låter lite konstigt men jag tror det är bra för honom och jag tycker man ska göra sånt. Och det har varit mycket tankar på hur det skulle bli och fungera och vara. Jag skulle vilja hänga med men jag vill inte lämna min skola för jag trivs så bra. Men vi får väl se hur det blir. Spännande... och ensamt. Men det e bra, verkar bra. Om han åker kanske vi kan köpa en asfin lägenhet sen, eller ett hus i Skåne ;) eller en lyxig resa...

Och ja, det var lite om vad som hänt sen sist. Hoppas alla ni som läser också har det bra och låter tankarna flyga och fara som sig bör så här på sommaren.

och här hade jag tänkt lägga in ett you tube-klipp med Lars Winnerbäcks "En av alla dom", men den fanns inte. Så ni får nynna den i huvudet istället. En låt som egentligen handlar om vintern och depp men som ändå kändes rätt just nu. Sen funderade jag ett tag på "I Stockholm" som egentligen passar så mycket bättre men det funkar ju bara inte eftersom det e fel stad. Här kvalar bara låtar om Göteborg in. Det bara är så.


to whom it may concern...

my hometown...



"you'll be nice to me then i'll be nice to you"

verkar som att vi alla har varit där...

Kom hem!

så var det det där med bloggandet


jag är kass på att blogga. tycker jag ibland. vissa kan blogga sådär fint och sammanhängande, som om bloggen egentligen är en liten krönika, eller kåseri eller i vissa fall till och med en debattartikel. men det där funkar aldrig för mig. och som sagt så stör det mig lite ibland. jag ska bli journalist och det är här jag ska öva och också visa upp mina språkliga och textdispositionella talanger... eller? egentligen är det faktiskt inte det som är grejen med bloggen. tror jag. har aldrig riktigt fått klart för mig vad bloggen är för mig. det har mest bara rullat på sen det började... och jag har dragits med bloggdrevet i min klass. numera skäms jag inte ett dyft för min blogg. den är både självutlämnande, privat och alldeles totalt ogeneraliserbar. och det är väl det där sista som e grejen som gör att jag inte längre funderar över vem som läser eller vad den person som läser tänker när den läser... jag är den jag är, jag är jag och jag är definitivt inte min blogg. om ni hängde med där. ;) det jag skriver skriver jag till 99,9 % för min egen skull. alltså, visst är jag medveten om att folk läser och det är även det som är syftet och dessutom även drivkraften. varför skriva om man inte kan adressera texten till någon. det tror jag vi alla journalister har gemensamt, vi vill berätta. det är ett sätt att bekräfta för mig själv att jag är viktig, något som jag gärna glömmer bort mellan raderna, nu på senare år iaf. och jag tar mig själv på allvar. men jag skriver inte för att göra någon annan visare. det finns det så många andra som gör på bättre ställen. jag skriver inte om något som är viktigt för någon annan och heller inte något som borde vara av något intresse för någon annan om det inte var för det där med den inbyggda nyfikenheten och den underbara känslan av att smygkika in i någon annans värld. we love to snok, som jag inte brukar säga. och ja, ni som läser det här vet väl varför ni läser så det behövs väl ingen mer utförlig förklaring till det.

hur som helst så har jag, som jag gör varje gång jag hamnar i en ny grupp med människor, funderat mycket över hur jag är som person, varför jag är och inte är på ett visst sätt. trivs jag med hur jag är eller skulle jag egentligen vilja vara lite annorlunda. handlar det mest om hur jag själv agerar och är eller om de personer jag hamnar med är "rätt" sorts personer. när man var liten funderade man ju bara på om personen verkade kul (cool) eller inte. nu har plötsligt så många andra faktorer smugit sig in i systemet, tror jag kanske iaf... helt plötsligt funderar jag över samhällsklass, livsfilosofi, dialekt och social status snarare än ålder och intressen. typ: pratar vi samma språk, är vi på samma intelektuella nivå (sorry M ;) ), var i stan bor du och var kommer du ifrån. och varningsklockan dånar samtidigt i mina öron. är jag snobbig, är jag rädd för det okända, har jag svårt att anpassa mig, är min sociala förmåga i själva verket ganska kass, är jag blyg, är jag diskriminerande osv osv osv.... hur vet man det här??? jag vet ju att jag funkar med nästan alla människor bara vi kommer över den där spärren. spärren som ger mig chansen att va flummig, möjligheten att visa min personlighet, va lite tyken, och våga säga de där skämten utan att bli tagen på för stort allvar. allt som är för seriöst och korrekt går bort, jag kan inte, det är inte jag. försök inte få mig att konversera, no can do, jag kan verkligen inte. och det är därför jag gillar att vara full. för då släpper alla andra på sina spärrar. det är då vi börjar våga att visa vilka vi verkligen är. så.... kontentan av det hele verkar vara: sup och svälj, trevlig helg!

:P



"I can't stand to fly
I'm not that naive
I'm just out to find
The better part of me"

till Thandiwe

min i allra högsta grad levande vän!!! :)



en låt för bortlängtan och en för kärlek till vår vackra stad. (tack susse för inspiration) it's your pick!

fest fest fest!!!

192853-49

å det skulle ju va dans dans dans

192853-48

snyggingarna johanna och kristina

192853-47

är det här palldans???

192853-46

och johanna vill ha....?


192853-45

är det här palldans???

192853-44

nej, det är det här som e palldans!!!


192853-43

och det blev dans dans dans

192853-42

och mer snygg-palldans

192853-41

och ännu mer!!!

192853-40

emma rulez, YO! och kristina! YO!

Emma visar upp sina danstalanger

och så blev det lite balett

192853-38

"rogge" was there, and we were happy

192853-37

mys

192853-36

och till sist en serenaaaad! ;)

shit, jag saknar er redan skitmycket!!!

...

det är lustigt hur vissa inte tar till sig saker. Som när jag till sist hittar min handledare utanför min dörr, hoppar på henne och säger att jag har letat efter henne och efter två veckor inte ens vet var hon sitter. Och så får jag reda på att det inte ens e hon som ska skriva intyget. Vad är hennes roll i det hela undrar jag nu. Så mycket för handledning liksom. Nope i am not impressed...

Nu har jag iaf fått mina "måsten" avklarade, rapporten är skriven och intyget på g. Nu återstår bara att sitta av två timmar för att sedan fundera över om det är värt att säga tack och hej när man går...

vad gör man när...

... man behöver tala med sin "handledare" och inte hittar henne. vet för guds skull inte ens var hennes rum ligger
... man är sin sista dag på praktiken, klockan är kvart i tre och man har absolut inget att göra, det är typ 30 grader varmt ute och det e fredag

hjälp mig!!!!!!!!!!!!!!!!

problem

jobb e jobb e jobbigt........ hur mycket jag än älskar mitt framtida yrke e det jäkligt oinspirerande ibland. det e inte så kul att skriva nyhetsartiklar... det finns inget utrymme för språkligt utsvävningar. och det är det jag tycker är så roligt med att skriva. att en dag faktiskt lyckas träffa mitt i prick, så att just du förstår vad jag menar... jaja... just nu vill jag mest hänga vid havet, eller på stan med en glass. åt just en, men sådana här dagar one just isn't enough... igår var underbart. men nu är jag inte ledig en enda dag innan midsommar... yeah!



den e värdelös, men ändå...

summerlovin'

fan vad underbart det är med sommar. det är sol, 25 grader och ljust hela natten. Älskar sverige på sommaren!!!

Efter praktik och jobb bestämde jag och M oss för att skita i tvättiden o istället dra upp till skatås med joggingskor, badkläder och en grill. Vi försökte oss på åttan och lyckades hitta rätt den här gången, men oj vad långt det var... vi gick en liten bit. det tog en timma.... inte så snabbt, men vi kom runt och det var så härligt att va ute i skogen. sedan placerade vi oss vid kanten av härlanda tjärn och jag badade för första gången (i sverige) i år. det var jätteskönt, faktiskt! sen blev det grill och jordgubbar. så här såg det ut:





och var e åke?


var ÄR åke?


HÄR var åke! =)

jaha


Vilken Astrid Lindgren-figur är du?

nu vet jag det också... :)

trött

ny vecka.

igår var jag ute i botaniska trädgården och kollade på linnéträdgårdsväxterna. trädgården har kommit till gbg från chelsea flower show och ska nu byggas upp på botaniska. texten i tidningen blev helt flummig och knäpp för en redigerare hade varit inne o lagt sina feta fingrar på den, till och med lagt till ett pratminus... får man göra så? jag tyckte den blev jätteknäpp efter det o nu får jag skämmas.

idag ska jag träffa en galen tant som har samlat två pärmar fulla med klipp om ostindiefararen, tydligen har hon gjort en film om den också. gp är lite besatt av ostindiefararen och det är medarbetarna följdaktligen skittrötta på. men på lördag kommer båten lik förbannat hem och därför ska det skrivas om den i dagarna hundra. själv tycker jag att det är ganska kul med den där båten och tycker det är lite synd att jag ska jobba på lördag och inte kan va i hamnen och kolla när den seglar in. men hey, man kan inte få allt här i livet..

imorgon e det nationaldagen och vi är alla lediga, jippi! jag flaggar för att den firas med pompa och ståt med en liten grillning vid havet. vem e på?

adios

söndag kväll

idag har det varit sommar. jag o M har hängt i näckrosdammen och tittat på molnen och himlen och allt det gröna och fina. o så diskuterade vi lite fotbollsmatch. o konstaterade återigen att danskar allt är lite konstiga ändå. det var kanske mest jag som konstaterade det, men det var nog det närmaste överens vi någonsin varit i ämnet.
sen åkte vi till skatås för att försöka oss på åttan. det började bra, men sen nånstans vid härlanda tjärn sprang vi vilse så vi fick avsluta med tvåonhalvan sen. men det gjorde inget, för det blev ganska långt ändå. o så konstaterade vi att det är betydligt mer ansträngande att springa i backar än på platten.

image25

gomorron

trevlig after work igår. och lite huvudvärk idag. nu ska vi ut o kolla om vi har fått parkeringsböter o sen bär det av på muggjakt, och kanske en fika!

adios amigos

mms-blogg

tjugo minuter kvar och jag har gett upp. producerar ungefär en mening i timmen och har redan avklarat denna timmens... så, jag har alltså gett upp för dagen.

såg ni att jag lyckades mms:a in en bild till bloggen??? Ja det kanske inte direkt syns men det var det jag gjorde iaf, bilden på "my workstation". så sjukt läskigt och coolt att kunna blogga från mobilen. läskigt för att nu kommer min mobilräkning skjuta i höjden... och jag är inte en av dem som har ett sånt där käckt abonnemang där man skickar gratis mms på fredagar... but hey... who am i to complain, det e fredag, tjugo minuter kvar på den här praktikveckan, snart väntar öl och tjöt på murveln (neeej inte då hahaha), och jag har fått tre artiklar och en rättelse publierad, imorgon kommer en notis. life is beautiful!

My workstation

Bild096.jpg
My workstation

release meee

och jag kunde inte låta bli att lägga in ytterligare en pj-låt, och återigen ett release-tema... den här låten lyssnade jag något fruktansvärt intensivt på sommaren 2000. då jobbade jag som hotellstäderska och besökte även london för första gången.



jag lyssnar alldeles för lite på pj nuförtiden...

how much difference does it make

är grym omotiverad till att skriva artikel om ehec... vill mest bara dra ut härifrån och dricka vin!

två timmar. här kommer en depplåt :)



riktigt såhär deppig som låten är är jag inte. men den e vacker och en väldigt fin video.

"i will stand arms outstreched, pretend i'm free to roam, i will make my day, through one more day in... hell"

den där vedder alltså... he knows his shit!

dagens händelse

Hahaha, jag fick ett samtal nyss av en 70-årig gammal gubbe som tyckte det var jättetrevligt att jag hade skrivit om Mannerström på högsbo sjukhus. Han ville åka dit och äta, men han blev lite besviken när jag sa att mannerström bara var där igår. Men han var glad ändå och skulle nog åka dit och köpa sig en matlåda för han var ju så hungrig och det lät så gott med köttbullar och potatis, och femtio kronor var ju ett bra standardpris. Och visste jag möjligtvis var automaterna stod någonstans? Och hur tar man sig dit nuförtiden, går det någon spårvagn kanske? Jag sa att han skulle testa att ringa västtrafik. Hans idé var annars att fråga någon av tanterna på spårvagnen eftersom de förmodligen skulle dit allihop ändå. Hahaha såå jävla kul. He made my day!!!

Hittills idag har jag skrivit en notis och ska nu egentligen ta tag i en artikel om EHEC, typ såhär skyddar du dig, men jag e så sjukt opeppad just nu och vill bara chilla o ha helg, blogga och slösurfa.. Klockan fem blir det iaf afterwork, ska bli trevligt.